İlk Diş ve Diş buğdayı

Son haftalarda öyle mızmız ve huzursuzdun ki bunun güzel bir habere gebe olduğunu gene beslenirken  keşfettik. Meğer kızımız bir diş çıkarmış.


Geçen hafta ilk dişin patladı, bu hafta da diş buğdayını yaptık ve hiçbirşeyden geri kalmamış oldun gene. Ama bu çok eğlenceli bir gelenek sayılmaz. Buğday kaynatılıp mısır ve tarçınla servis edildi ,anneanne ve babaannen tabaklardan birine fındık koymuşlar,kime çıkarsa o bebeği giydiririmiş. Dayına çıktı fındık ,bakalım ne seçecek sana..

Devamında ise ortaya bir örtü serilip üzerine makas,kalem,top,tarak koydukve senin bunlardan hangisini seçeceğini tespit ettik. Sen makası seçtin. Artık cerrah mı olursun,bakan olu kurdeleler mi kesersin, modacı mı olursun yoksa kuaför mü olursun bilemiyoruz.Hangisi seni mutlu edecekse onu olmanı temenni ederiz. Olmazsan da  biz senden makas alırız .

Bu arada son 1aydır çok gelişmeler var sen de,bir defa sürekli bir konuşma antremanı halindesin a-baba-dede-ada-aga-nennennen ..vb anlamsız hecelemeleri nağmeli şekilllerde söyleyip duruyorsun. Bir de sürekli yürümek istediğin için bunu anlatmak için kendini kucağımızda burgu yapıyorsun ve elde tutamayıp indiriyoruz seni zemine ve yaldır yaldır hızla yürümeye çalışıyorsun.

Yürüme gayretini takip edecek aktiviteler yavaş yavaş belli oluyor.Bugün masanın kenarından sarkan danteli çekip üzerindekileri aşağı alma eğilimin bizi nelerin beklediğiyle ilgili ipuçları veriyor.

Bu arada gittikçe güzelleşiyorsun Bade'm. Bakmaya kıyamaz insan sana.

1 yorum:

  1. Hadi hayirli uğurlu olsun... Cok guzel gunlerin olsun Badeeee. Opuyorum seni çok çok...

    YanıtlaSil