Ek Gıdaya Geçerken..

Sevgili Bade'm;

4.ayda da 450gr. kilo alınca bu hafta doktorumuzun talimatıyla ek gıdaya geçtik. Kaşık maması ve meyve suyuyla başladık bakalım.İki hafta sonra muhallebi daha sonra da yoğurt ile devam edeceğiz bu ay. Vitamin ilacından tanıdığın kaşıkla iyice haşır neşir olmaya başladık artık. Tesadüf o ki Ülker'in sitesinden doldurduğum bilgi formu karşılığında 4aylık bebekler için meyve püresi,bisküvi ve kaşık mamasını hediye göndermişlerdi haftasonu kargoyla. Yumuşak muhallebimsi kıvam ilk denemede yüzünü buruştursa da sonraki denemelerde yavaş yavaş alışmaya başladın bakalım. Bugün sütlü pirinçli mama denettim sana hep aynı tada alışma diye,ona da ilk kaşıkta bir yüzünü buruşturdun ama sonra bir nebze de olsa devam ettik. Sanırım tadıyla tanıştığın her gıdaya tepki böyle devam edicek.

Meyve sularınsa zaman öldürmek için harika bir hobi oldu bana.Zaten kısa aralıklarla uyuduğun uykunda anca elmanı kabuklarını soyup cam rendede rendeleyip süzene kadar sen günaydın selamını çakıveriyorsun.Bu cam rendeyi de kim icad ettiyse tam ömür törpüsü.

Sana kaşıkla meyve suyu içirmek için sesli oyuncaklar konser verirken ben de forvet oyuncusu gibi bir elimle kaşığı senin tekmelerine maruz kalmadan ağzına götürmeye çalışıp diğer elimle peçeteyi kolluyorum ağzından taşanlar için. Velhasıl süreç öyle uzun ki 30-40ml.bilene bitene kadar sucuk gibi oluyor insan. Ha bir de bu süreç yeterince sıkıntılı değilmiş gibi güzel bir huy edindin. Sütünü de kaşıkla içiyorsun, ama hepsini değil yarısını. Nasıl bir seçicilik biz anlamadık seni,du bakalım biraz büyü de seni keşfetmek zevkli olacak.

Bir de bu haftaya damgasını vuran 5li karma aşımız ve yaptığı ateş oldu. Aşıdan sonra akşamüstü ateşlendin ve bizim de modumuz yerlerde süründü. Aman sen hasta olma Bade, hep kıpır kıpır ol fındığım.

Canım prensesim çok tatlı uyuyorsun şu anda, bugün seni çıngıraklı çoraplarınla kameraya çektim onları inceliyorsun ayaklarını sallıyorsun flan.Çok tatlısın be annem.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder