İlk Banyomuz

Doktorumuzun önerdiğini gibi göbek bağının düşmesinin 2.gününden itibaren gün aşırı, daha sonra da her gün bebeğimizi yıkama işlerine başladık.

Dün anne karnındaki kapalı havuz sefasının ardından dünyada suyla ilk büyük buluşması gerçekleşti Bade Hanım Sultanın. Anneannesinin ve babaannesinin güvenli kollarında bıcı bıcısını yaptı ama tamamen de güvende hissetmedi kendisini banyo filesinde,o kadar sıkı tutundu ki bir eliyle o fileye,ellerinden kayıp düşeceğinden endişelendiği besbelliydi.

Anneanne ve babaannesi kan ter içinde ufonun sıcağının altında Bade'yi yıkarlarken ben de az ilerden kızımı sevip fotolarını çekiyordum.. E banyo her zaman yapılır, ilk banyomuzun hatırasını kayıt altına almak daha mühim:)

Bu arada ilk banyomuz Mevlid Kandili'ne denk geldiği için anneanne ve babaanne ekstra mutlu oldu. Tam da statülerine uygun şu cümleyi etmeden geçemediler;  "Oh,mevlid sularına karıştı ilk banyosu.."

Bade'ciğimin de kafası karışmasın bu ne demek şimdi diye.. Yani mübarek güne ait sulardan yıkandığın için manevi olarak da çok hoş bir tesadüf oldu manasında söylendi bu.

(Bade'ye Not: Mevlid kandili Hz.Muhammed'in doğumgünü olduğu için dinimizce özel bir gün..)

Sıhhatler olsun Bade'm...
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder